czwartek, 4 lutego 2010

Kotlety serowe

Trzeba wybrać dobry biały ser, najlepiej tłusty, aby się nie kruszył.
Reszta sama się zrobi :-)
Twaróg wszystko poskleja.

składniki

1 szklanka kaszy gryczanej
400 g twarogu tłustego
1 szklanka drobnych płatków owsianych lub żytnich
bułka tarta
olej do smażenia

przyprawy

1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
szczypta białego pieprzu
1 -2 łyżeczki suszonego kopru włoskiego
1 łyżeczka suszonej pietruszki
kminek mielony
1/4 asofetidy (niekoniecznie)
sól (niekoniecznie)

Zaczynamy!

Kaszę gotujemy a następnie mieszamy z twarogiem i płatkami. Dodajemy przyprawy. Formujemy małe kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumienieją

I gotowe!! so easy!