Czy ludzie nie powinni nosić baterii słonecznych w kieszeni?
Dziś dzień rozpoczęty medytacją, jogą a później jogging dookoła stawu wśród ptaków...łabędzi, kaczek, gęsi różnorodnych...jest ich tyle, że niesposób zliczyć.
Chwila na koncercie w katedrze i powrót :-)
składniki
ziemniaki
por
marchew
pietruszka
seler
kapusta włoska
seler naciowy
zielony groszek
masło lub ghee ( klarowane masło)
łyżeczka łagodnego curry
pieprz czarny
świeży koperek
Gotujemy!!!
Warzywa drobno pokroić w kostkę. Proporcje w zależności od ilości gości i wielkości brzuszków.
Warzywa tj ziemniaki, marchew, pietruszke oraz seler przesmażyć na maśle, dodać pieprz oraz curry.
Zalać wodą. Gotować aż do miękkości. W osobnym naczyniu przesmażyć seler naciowy, zielony groszek oraz na samym końcu kapustę włoską. Wymieszać wszystkie składniki razem.
Posypać drobno posiekanym koperkiem.
czuję wiosnę!